Životný štýl

6 tipov pre zdravý vzťah

Tieto tipy vám môžu pomôcť zlepšiť vaše vzťahy - platia nielen pre romantické párové vzťahy, ale aj pre každý iný typ vzťahu vo vašom živote.

6 tipov pre zdravý vzťah

Zostaňte realisti

Samozrejme, že môžete snívať. Ale čím nereálnejšie sú vaše túžby a očakávania v láske, tým ťažšie je nájsť si partnera alebo mať šťastný vzťah. Partner nie je plničom potrieb, nie je čitateľom želaní, aj keď nám to hollywoodske filmy len veľmi radi podsúvajú. V najlepšom prípade je partner sebavedomý partner s vlastnými želaniami a očakávaniami. Partnerstvo znamená vyjednávanie, určovanie priorít a prijímanie kompromisov. Od oboch.

Hovorte o svojich pocitoch a potrebách

Nikto nevie čítať myšlienky. Otvorte sa jeden druhému: Podeľte sa o svoje pocity, obavy a túžby. Nečakajte, kým sa nahromadí sklamanie a frustrácia a budete viesť len problémové rozhovory alebo dokonca uvažovať o rozchode. Dôležité: Niekedy sa musí časom zmeniť. Nezabudnite o týchto zmenách informovať svojho partnera. Zmena je znakom vitality a rastu. A nič nie je viac napĺňajúce ako spojenie medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa na seba znova a znova obracajú a snažia sa pochopiť toho druhého.

Rešpektujte rozdiely

Vzájomné porozumenie neznamená, že s tým druhým budete vždy súhlasiť. Bez ohľadu na to, ako veľmi sú si dvaja partneri podobní, vždy zostávajú dvoma odlišnými, samostatnými osobami. Byť vo vzťahu neznamená vzdávať sa pre toho druhého alebo žiadať od partnera, aby robil to isté. Tešte sa z podobnosti a blízkosti, ale rešpektujte a oceňujte aj rozdiely. Možno sa od seba navzájom niečo naučíte a vďaka tomu sa budete rozvíjať.

Nebojte sa konfliktov

V skutočnom vzťahu sú nevyhnutné. Keď dve osobnosti spoja svoje životy, dochádza k treniam. Riešenia sa nájdu v mnohých oblastiach, určité témy zostanú napäté. To však neznamená, že váš vzťah je odsúdený na zánik. Každý pár čelí riešiteľným aj neriešiteľným problémom. Páry, ktoré sa nikdy nezhodnú, často žijú v symbiotických vzťahoch, kde disharmóniu "pohltí" jeden alebo obaja, čo časom môže viesť k hlbokej nevôli alebo odcudzeniu. Šťastné páry si zachovávajú dôveru a humor, pričom rokujú o riešiteľných problémoch a časom sa naučia žiť aj s neriešiteľnými problémami.

Neporovnávajte sa s inými

Majú vaši priatelia vo vzťahu viac zábavy? Prestaňte porovnávať seba, svojho partnera a váš vzťah s ostatnými. Veci často vyzerajú zvonku inak, ako sa cítia zvnútra. A práve na tom záleží: Ako sa cítite vo svojom vzťahu. Ako sa cíti váš partner. Každý vzťah je tvorivý akt medzi dvoma ľuďmi. Každý pár spolu tancuje veľmi zvláštny tanec a vyvažuje potrebu blízkosti a vzdialenosti, nachádza svoju rovnováhu a rytmus. Nezáleží na tom, čo o tom hovoria alebo si myslia ostatní.

Prevezmite iniciatívu

Nepremýšľajte o tom, čo by váš partner mohol urobiť, aby sa veci zlepšili, začnite byť lepším partnerom vy sami. Zistite, ako svojho partnera potešiť a dať mu (jej) pocit, že je milovaný a videný. Vyjadrujte svoju lásku. Najdôležitejšie osoby v našom živote máme tendenciu považovať za samozrejmosť. V priebehu vzťahu často strácame ružové okuliare a svojho partnera skôr kritizujeme, než chválime. Na vytvorenie príjemnej atmosféry vo vzťahu je potrebné päťkrát viac chvály ako kritiky.

" Magazín o záhradnom nábytku "

Zdroj a Autor a Foto: Gloriousa