Životný štýl

5 bežných snov a ich význam

Je dokázané, že všetci ľudia počas spánku snívajú, či už si svoje sny pamätáte alebo nie. Sny zvyčajne trvajú 15 až 40 minút a môžu sa týkať čohokoľvek. Odborníci na sny vysvetľujú, že naše sny odrážajú základné vzorce ľudského správania a slúžia ako dôležitý kognitívny a emocionálny účel. Mnohokrát sa nám preto vynára množstvo otázok o našich snoch a o tom, čo znamenajú. Pravdou je, že sny nie sú len čiernobiele a skutočne existujú rôzne teórie o tom, čo každý sen znamená. Máte záujem dozvedieť sa viac? Čítajte ďalej a pozrite si 5 najčastejších snov a ich významy.

5 bežných snov a ich význam

Sny o vypadávaní zubov

Pokiaľ ide o zuby a sny, v skutočnosti existujú významovo odlišné typy, ktoré sa týkajú späť vypadávania zubov. Zatiaľ budeme len postupne rozoberať sny o vypadávaní vašich zubov. Hoci existuje množstvo významov, mnohokrát tento sen odráža vaše obavy o váš vzhľad alebo o to, ako vás vnímajú ostatní ľudia.  V bdelom živote vám možno chýba sebadôvera. Výkladatelia snov však uvádzajú, že tieto sny môžu prameniť aj zo strachu z odmietnutia alebo z toho, že sa v určitom aspekte svojho života cítite trápne. Možno je čas zamyslieť sa nad svojím bdelým životom a zistiť, čo vás trápi.

Sny o prenasledovaní

Väčšina z nás mala aspoň jeden sen o tom, že nás prenasledujú, a pokojne môžeme povedať, že to bol veľmi desivý zážitok. Vykladači snov tvrdia, že to môže byť v skutočnosti najčastejší sen ľudí na celom svete. Skutočnou otázkou je, prečo sa tieto sny stávajú tak často a čo presne znamenajú? Odborníci často naznačujú, že sny o prenasledovaní alebo napadnutí vo všeobecnosti znamenajú, že sa snažíme vyhnúť niečomu dôležitému v rámci nášho každodenného života. Iní sa však domnievajú, že tento konkrétny sen môže naznačovať, že sa snažíte uniknúť zo stresovej situácie. Preto sa tieto sny vyskytujú tak často a spravidla sa prestanú opakovať až po vyriešení problému vo vašom bdelom živote.

Sny o absolvovaní skúšky

Pokiaľ ide o analýzu snov a ich významov, mnohí odborníci tvrdia, že keď sa nám sníva o absolvovaní testu, často to znamená, že máme skrytý strach zo zlyhania. Nemusí to nevyhnutne znamenať, že v bdelom živote ešte stále študujete alebo ste v škole, ale skôr to, že sa práve nachádzate v situácii plnej tlaku. Na druhej strane, ak sa vám sníva o neúspešnom teste alebo skúške, signalizuje to, že sa v bdelom živote cítite na niečo nepripravení.

Sny o tehotenstve

Výkladatelia snov často naznačujú, že sny o tehotenstve môžu predstavovať množstvo rôznych vecí. Vo všeobecnosti však symbolizuje niečo pozitívne, A samozrejme, existuje aj mnoho typov snov o tehotenstve. Od toho, že ste sami tehotná, až po to, že vidíte niekoho, kto je tehotný. Takéto sny môžu naznačovať nové začiatky alebo túžbu začať novú kapitolu vo vašom bdelom živote. Môže ísť napríklad o novú kariéru, nový vzťah alebo dokonca presťahovanie do novej krajiny.

Sny o padaní

Ide o ďalší bežný sen, ktorý môže byť tiež veľmi desivý. Sny o páde môžu často znamenať, že možno budete musieť prehodnotiť určité aspekty svojho bdelého života. Teraz sa to, samozrejme, zdá dosť všeobecné, ale je to preto, že nielen tento typ sna je všeobecný, ale existuje aj mnoho druhov snov týkajúcich sa padania. Celkovo sa tiež predpokladá, že v bdelom živote sa môžete cítiť neisto v súvislosti s určitou udalosťou. Zatiaľ čo iní odborníci sa domnievajú, že tento sen znamená, že môžete trpieť úzkosťou a že máte dbať o svoje duševné zdravie.

" Magazín o životnom štýle "

Zdroj a Autor: Gloriousa / Foto: Shutterstock