Životný štýl

Najlepšie destinácie pre jogové pobyty túto zimu

Zima nemusí byť obdobím, kedy sa ukladáme do zimného spánku a zostávame doma, kým sa neskončí chladné počasie, ale prečo neprijmeme zimného ducha? Veď nič sa nevyrovná pohľadu na nedotknutý, čerstvo napadnutý sneh a vôňu sviežeho vzduchu.

Najlepšie destinácie pre jogové pobyty túto zimu

Dávate prednosť teplejšiemu počasiu? Chápeme, niekedy je namiesto prijatia zimy oveľa lákavejšie pred ňou úplne utiecť. Ak sa vaša ideálna zima skladá z prebúdzania sa s výhľadom na oceán a užívania si príjemných teplôt, potom cvičenie jogy na slnkom zaliatej pláži môže byť presne to, čo potrebujete!

Či už chcete zimu prijať, alebo pred ňou utiecť, nižšie sa s vami podelíme o najlepšie destinácie pre ústupové pobyty s jogou v štátoch i mimo nich, ktoré vám umožnia zostať aktívni, posunúť svoje zručnosti do nových výšin a čo najlepšie využiť toto očarujúce ročné obdobie.

Kalifornia, USA

Kalifornia je pravdepodobne najlepším miestom pre jogu na celej západnej pologuli. Vďaka svojej rozmanitosti, peknému počasiu a otvoreným ľuďom sa v týchto končinách joga rozmohla a prekvitá ako nikde inde!

Od idylického podnebia San Diega cez nádhernú krajinu Santa Barbary až po útulné mestečko Santa Margarita - prakticky všetky miesta v Kalifornii sú jogínskym rajom. A ak sa nemôžete dočkať ďalšej dovolenky, aby ste sa odpojili a využili všetky výhody jogového ústrania, nebojte sa, v Kalifornii sú skvelé možnosti víkendového jogového ústrania počas celého roka.

Mexiko

Mexiko je skutočným rajom pre dovolenku s jogou - od farebnej atmosféry Mexico City cez chutné jedlo v Oaxace až po nádherné pláže na celom pobreží.

Vďaka jedinečnej kultúre, pôsobivým letoviskám, vynikajúcemu jedlu a očarujúcej hudbe vám táto krajina pomôže úplne sa odpojiť a budete mať pocit, že ste odcestovali do inej dimenzie, kde sa stačí len zabávať a venovať sa cvičeniu jogy.

Jogový pobyt v Mexiku je navyše dobrou príležitosťou na preskúmanie niektorých z mnohých starobylých ruín a kultúrnych pamiatok na celom jeho území.

New York, USA

New York možno nie je najpokojnejším miestom na oddych, ale v štáte New York sú skvelé miesta, kde môžete nájsť pokoj a upokojiť svoju myseľ, aby ste unikli rušným uliciam Veľkého jablka.

Pár hodín severne od mesta sa v pohorí Catskill Mountains nachádza niekoľko pokojných jogových prázdnin, kde si môžete oddýchnuť počas víkendového pobytu. A len pár kilometrov na východ je Sullivan County ďalším príjemným miestom, kde nájdete niekoľko jogových programov špeciálne navrhnutých tak, aby vám pomohli posilniť imunitný systém.

A keď už budete objavovať štát New York, možno by ste si mohli urobiť krátky výlet do Niagary a nechať sa ohromiť ohlušujúcou silou a krásou vodopádov.

Florida, USA

Vďaka 10 mesiacom teplého počasia, najlepším tematickým parkom na svete a pozoruhodnej umeleckej scéne je "slnečný štát" najlepšou destináciou pre dovolenku s jogou.

Od luxusných butikov a neodolateľných pláží v Palm Beach cez rušný nočný život, historické pamiatky a očarujúcu architektúru v Key West, pozoruhodné surferské vlny na Cocoa Beach až po úžasnú dovolenku na jogu a plachtenie v Sarasote - Florida ponúka naozaj niečo pre každý vkus.

Havaj, USA

Havaj je ďalšou obľúbenou destináciou na jogové sústredenie plnou úžasných pláží, nádherných vodopádov, bohatých útesov, pekného počasia, chutného jedla a pohodových pozitívnych vibrácií.

Duch ostrova Aloha sa dokonale zhoduje s tým, o čom je joga, o rozpoznávaní božského v sebe navzájom. Takže tu môžete dosiahnuť lokahi (harmóniu) vo svojom živote cvičením jogy, meditáciou alebo akoukoľvek wellness aktivitou, ktorú si vyberiete. Okrem toho je Havaj vynikajúcim miestom, ak chcete skombinovať jogu so surfovaním. Ak teda hľadáte vzrušujúcejšie dobrodružstvo, toto je to správne miesto.

Kostarika

Kostarika je jedným z najkrajších miest na svete s celoročne priaznivým počasím, úžasnými pamiatkami a ohromujúcim bohatstvom divokej prírody. Hneď ako vkročíte do tejto stredoamerickej krajiny, budete mať pocit, že ste prišli do raja.

To z nej prirodzene robí ideálnu destináciu na cvičenie jogy, pretože nádherné a pokojné prostredie vám môže nesmierne pomôcť pokročiť vo vašich praktických cieľoch.

Arizona, USA

Arizona možno nie je prvým miestom, ktoré vám napadne pri myšlienke na jogu, ale mali by ste vedieť, že štát Grand Canyon je medzi jogínmi známy ako jedno z najduchovnejších miest v USA.

Vďaka svojim vírom (energetickým centrám, ktoré vznikajú z prirodzenej elektromagnetickej sily Zeme), pokojným vibráciám a veľkolepým skalným útvarom priťahuje táto oblasť duchovných vodcov z celého sveta. Vyberajú si najmä Sedonu, kde sú jogové ústrania známe tým, že poskytujú zážitky, ktoré menia život vďaka mnohým terapiám podporujúcim zdravie a výnimočným meditačným sedeniam, ktoré ponúkajú. A, samozrejme, veľkým plusom je možnosť cvičiť Downward Dog vo Veľkom kaňone, jednom zo siedmich prírodných divov sveta.

Peru

Peru, známe aj ako Kráľovstvo slnka, je úžasnou destináciou na návštevu a ideálnym miestom na spojenie jogy s kultúrnym cestovaním.

Nájdete tu ruiny jednej z najväčších civilizácií v histórii: Ríša Inkov. Niektoré z ich tradícií sú v Peruáncoch viditeľné dodnes, pretože mnohí z nich majú stále priame spojenie so svojimi predkami Inkami.

Všetky tieto zázraky v kombinácii s dobrou atmosférou, množstvom posvätných miest a priateľskými ľuďmi robia z jogového pobytu v Peru skutočne nezabudnuteľný zážitok, ktorý by si každý jogín veľmi užil.

Utah

Utah je známy svojimi úchvatnými národnými parkami a ponúka jedinečné geologické skalné útvary, ktoré môžete preskúmať počas voľného času na jogovom pobyte.

Posuňte svoju prax na vyššiu úroveň v tichom, ale úžasnom divokom prostredí, ktoré vám pomôže dosiahnuť toľko potrebný vnútorný pokoj a harmóniu.

Štát Včelí úľ je prírodným a mystickým ihriskom, je to miesto, kde by ste mali byť, ak chcete pozdvihnúť svoju jogovú prax trekom a/alebo prehliadkou pamiatok.

Foto: Freepik / Zdroj a Autor: Wellbeing Magazine