Nehnuteľnosti

Škótsky majetok veľký ako 10 Hyde Parkov a s vlastným súkromným ostrovom si pýta 10.46 milióna libier

Na pozemku v Argylle sa nachádza množstvo domov a chát, ktoré sú plné pôvodnej fauny a flóry.

Škótsky majetok veľký ako 10 Hyde Parkov a s vlastným súkromným ostrovom si pýta 10.46 milióna libier

Na západnom pobreží Škótska sa za 10,46 milióna libier (12 miliónov USD) predáva obrovské sídlo s rozlohou 3 380 akrov, ktoré je takmer desaťkrát väčšie ako londýnsky Hyde Park.

Tayvallich Estate v Lochgilpheade v Argylli je zmiešané sídlo, ktoré zahŕňa polostrov plný pôvodnej divokej prírody, ako aj ostrov Danna, "klenot v korune sídla", ako uvádza realitná agentúra Strutt & Parker, ktorá v utorok uviedla nehnuteľnosť na trh.



Na súkromnom ostrove s rozlohou viac ako 800 akrov sa nachádzajú obytné nehnuteľnosti, lodenice, dve móla, niekoľko malých ostrovov "a niekoľko úžasných pláží", uviedla spoločnosť Strutt & Parker.

Majetok, ktorý je možné kúpiť celý alebo po častiach z 13 pozemkov, "sa nevyrovná žiadnemu inému, ktorý som za posledné dve desaťročia videl na trhu", povedal Robert McCulloch, vedúci agentúry pre nehnuteľnosti a farmy v Škótsku.



"Vďaka štyrom samostatným vodným plochám, ktoré tvoria jeho pobrežie a pozostávajú zo skupiny ostrovov rôznej veľkosti, je krajina panstva zvlnenou topografiou, ktorá je hojne pokrytá pôvodnými lesmi. Je to skutočne výnimočné miesto," uviedol vo svojom vyhlásení.

Na celom pozemku sa nachádza rezidenčné portfólio 13 domov a chát vrátane najvýznamnejšej nehnuteľnosti Coshandrochaid House, dvojpodlažného domu s výhľadom na južný koniec polostrova, ktorý bol postavený v roku 2011.



Nachádza sa tu aj trojizbový farmársky dom, moderný dom s priestrannou záhradou a altánkom a trojizbový dom s výhľadom na jazero Loch Sween.

Medzi ďalšie budovy - niektoré s potenciálom na výstavbu obytných domov - patrí niekdajšia kováčska vyhňa a bývalá škola na pobreží.



Okrem toho sa tu nachádza les, močariská a prílivová lagúna, ktorá je biotopom rôznych sťahovavých a domácich brodivých vtákov a voľne žijúceho vtáctva, ako aj niekoľkých morských druhov.

"Pre kupujúcich, ktorí majú možnosť kúpiť si pozemky od 1 700-hektárového sídla na pokojnom a zelenom polostrove až po 811-hektárový samostatný ostrov, je to jedinečná príležitosť," povedal pán McCulloch. "Očakávame rušnú jeseň plnú dopytov."

" Dobré rady, inšpirácie pre vaše nákupy "

Zdroj a Autor a Foto: Mansion Global