Nehnuteľnosti

Ranč Štyri Srdcia, 100 Mile House, British Columbia, Kanada

Ranč Four Hearts - miesto, kde sa vytvárajú spomienky, kde sa darí prírode a kde sa skvele a hladko vytvára spojenie medzi krajinou a majiteľom. Ranč Four Hearts sa nachádza uprostred skutočnej divočiny v Britskej Kolumbii a je obklopený nekonečnou krásou.

Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Ranč Štyri Srdcia
Previous Next Play Pause

Zrodený z krajiny, ktorá sa mení s každým ročným obdobím, Four Hearts Ranch bol vymyslený, zostavený a postavený, votkaný do 5 925 akrov pôdy, putujúcich pasienkov, lesov a jazier . V priebehu rokov sa prispôsobuje a funguje v harmonickej spolupráci s prírodou, čím poskytuje výnimočný rodinný dom, domy pre hostí a životný štýl, na ktorom sa pasie dobytok a kone, množia sa ryby a sťahovavé vtáky sa rok čo rok vracajú, aby si vychutnali pokoj a bezpečie tohto čarovného útočiska. Táto krajina je tiež domovom losov, medveďov, púm a vlkov.

Ranč Four Hearts je príležitosťou vlastniť takéto dedičstvo, len niečo cez 18mil Eur.

UMIESTNENIE

Táto biologicky rozmanitá oblasť, ktorá sa nachádza v centrálnej časti vnútrozemia a v srdci provincie a je ohraničená pohorím Cariboo na východe a riekou Fraser na západe, sa mení zo severu na juh. Zalesnený severný Cariboo (kde sa našli zlaté polia) ustupuje dažďovým pralesom a horským jazerám centrálneho Cariboo. Južné Cariboo - kde sa nachádza ranč Four Hearts - sa teší majestátnym stálezeleným porastom, ako sú nádherné duglasky a borovice, zvlneným lúkam, pokojným jazerám a riečnym roklinám.

KOMUNITA

Jedným zo základných znakov tejto rozsiahlej oblasti je komunita. Napriek rozsiahlym otvoreným priestorom - alebo možno práve preto - tu vládne hlboký zmysel pre spoločenstvo. V mestečku 100 Mile House s 2 000 obyvateľmi, vzdialenom len 15 minút jazdy autom, sa nachádzajú všetky zariadenia potrebné na udržanie životného štýlu na ranči.

Cez mesto vedie diaľnica 97, ktorá sa tiahne na juh, kde sa stretáva s diaľnicou 99 a Trans-Canada Highway, a na sever, kde sa spája s hranicou Yukonu. Je to najdlhšia provinčná diaľnica v ktorejkoľvek kanadskej provincii a ako taká pohodlne poskytuje rodinné jazdy plné zábavy a priamy diaľničný prístup do mnohých veľkých miest a obcí.

Regionálne letisko South Cariboo nachádzajúce sa na 108 Mile Ranch je vzdialené 20 minút jazdy autom. Toto letisko s celoročnou prevádzkou slúži firemným, vládnym a rekreačným používateľom a hostí množstvo súkromných lietadiel a súkromných charterových leteckých spoločností, ktoré lietajú po celej Kalifornii, ako aj do Alberty, Idaha, Washingtonu a Montany.

Len niečo vyše hodiny cesty vzdialené regionálne letisko Williams Lake je základňou pre súkromné lietadlá a pravidelné letecké spoločnosti, ako aj pre charterové lety vrtuľníkov a prenájom vozidiel.

VLASTNÍCTVO

Počas rokov vlastníctva súčasný správca ranča Four Hearts zhromaždil pozemok pozostávajúci z 3 906 akrov pozemkov s nájomným právom a 2 019 akrov pozemkov s nájomným právom a licenciou v oblasti South Cariboo. Táto zelená krajina, plná duglasiek, z ktorých niektoré majú viac ako 400 rokov, a listnatých brestov a osík, je skutočnou ukážkou pôvodnej flóry a fauny Britskej Kolumbie v Kanade.

PÔDA A INFRAŠTRUKTÚRA

3 906 akrov pozemkov s právom prenájmu
1 619 akrov povolenia na pasenie (obnovuje sa v decembri 2045)
400 akrov pastevnej plochy (obnovuje sa v auguste 2024)

Zhromaždenie takejto rozlohy v Cariboo je pozoruhodné, najmä s takým množstvom vodných plôch a pasienkov. Približne 3 400 akrov pôdy sa nachádza v rezervácii poľnohospodárskej pôdy (ALR) a dobytok plemena black angus poskytuje majiteľovi pôdy stimuly na daňové úľavy a zároveň prispieva k celkovému zážitku v štýle ranča.

Štyri jazerá

Rovné jazero 19 650 stôp pobrežia jazera; uzavreté pozemkom
Simon Lake 13 550 stôp pobrežia jazera
Jazero Roundup Lake uzavreté pozemkom
Jazero Milch Lake ohraničené pozemkom

Vlastnosti

Osem domov/stavieb na pozemku, všetky domy sú zrubové okrem domu 103.

Hlavný dom Dom s rozlohou 10 000 s.f. s výhľadom na jazero Straight Lake
Simon Lake House s viacgarážou s oddychovou miestnosťou/spálňou - dom s rozlohou 4 000 s.f.
Ďalšia zrubová chata pre hostí
Meadow House
Dom v zadnom údolí
Gate House
103 Dom plus stodola na seno s rozlohou 5 000 m²
Chata Wrangler Cottage
Outpost House

Jazdecké centrum

Jazdecké centrum je obdivuhodnou expozíciou a snom každého človeka, ktorý sa venuje koňom, s najmodernejšími budovami a štruktúrami, ktoré sa vyrovnajú akémukoľvek centru na svete. Centrum pozostáva z:

Stajne pre 10 koní. K dispozícii je aj kompletne vybavená kuchyňa, neformálny salónik a kúpeľňa.
Jazdecká aréna: Systém zavlažovania zhora nadol, aby sa neprášilo.
Okrúhla ohrada
Senník a stolárska dielňa: V tesárskej dielni s priľahlou senníkom je všetko na svojom mieste.
Mechanická dielňa a vybavenie pre zamestnancov: Mechanická dielňa umožňuje zamestnancom vykonávať údržbu a opravy. Vybavenie pre zamestnancov poskytuje zamestnancom miesto na prácu, stretávanie sa, prestávky, občerstvenie. Súčasťou je kompletne vybavená kuchyňa a sociálne zariadenia pre zamestnancov.
Chata Wrangler

Voda / Úpravňa vody

Voda je dodávaná z viacerých studní s kvalitnou pitnou vodou. V hlavnom dome je systém na zmäkčovanie vody.

Úpravňa vody upravuje vodu pre hlavný dom, ako aj pre budovy, ktoré tvoria areál ranča, vrátane chaty Wrangler, stajne a mechanickej dielne. Ostatné domy majú vyhradené systémy filtrácie vody, okrem nehnuteľností Outpost a Gate House, ktoré majú spoločný filtračný systém.
Hydro

Spoločnosť B.C. Hydro, provinčný dodávateľ energie, poskytuje elektrickú energiu prostredníctvom elektrického vedenia a každý dom je na samostatnom merači.

Geotermálne vykurovanie

Hlavný dom je vykurovaný a chladený geotermálne, čo je ekologicky zodpovedný a účinný systém, ktorý využíva obnoviteľnú energiu Zeme na vykurovanie a chladenie domu.

Infraštruktúra plynovodov

Je k dispozícii pre hlavný dom a jazdecké aspekty, ale doteraz sa nepoužíva s výnimkou bojlera na vodu v hlavnom dome. V prípade potreby by plynové vykurovanie mohli mať aj Hangár pre lietadlá, Dom s vysunutým stanovišťom a Dom s bránou.
Záložný generátor
Garáž pre vozidlá
Hangár pre lietadlá

Na mieru postavený objekt na uskladnenie lietadiel typu Cessna alebo Super Cub

Cestný systém

Po príchode na pozemok sa cesta kľukatí okolo budovy Gate House, mechanickej dielne, jazdeckej arény, kruhovej ohrady a chaty Wrangler Cottage a nakoniec sa dostane až ku vchodu do hlavného domu ranča Four Hearts. Z uzla Main House sa cesty spájajú so všetkými zariadeniami vrátane domu 103 vzdialeného tri a pol míle na juh a domu Simon Lake vzdialeného dve míle na sever. Cestný systém bol navrhnutý s ohľadom na životné prostredie a v záujme efektívnosti je tu niekoľko uzavretých prístupových bodov na hlavnú diaľnicu a vonkajšie cesty.

Autor, Foto a Zdroj: christiesrealestate.com