Nehnuteľnosti

Plážová vila na kľúč na tichomorskom pobreží Kostariky

Dom v španielskom koloniálnom štýle z 18. storočia má bazén a wellness centrum, vonkajšiu kuchyňu, množstvo starožitností a ľahký prístup na pláž.

Plážová vila na kľúč na tichomorskom pobreží Kostariky

Táto mierne vyvýšená vila na pláži, ktorá sa predáva zariadená vrátane umeleckých diel a starožitností, sa nachádza v 1 200-hektárovej rekreačnej komunite Las Catalinas v provincii Guanacaste na pobreží Tichého oceánu v Kostarike.

"Všetko je autentické, materiály pochádzajú zo Strednej Ameriky, Južnej Ameriky a Európy," povedal agent Robert Davey z Costa Rica Resort & Estate Properties, pobočky Christie's International Real Estate. "Všetko je postavené na mieru majiteľmi, ktorí žijú v Montreale."

Koncepcia domu vychádzala zo španielskej koloniálnej architektúry 18. storočia a podľa ponuky dom vymyslel, navrhol a zariadil Jorge Letelier z manhattanskej spoločnosti Letelier and Rock Design. Dizajnérsky tím precestoval celú Strednú a Južnú Ameriku, aby nakúpil a zakomponoval do budovy mnoho originálnych architektonických artefaktov z 18. storočia.

Koncepcia domu vychádza zo španielskej koloniálnej architektúry 18. storočia.

Napríklad podlahy a iné pôvodné stavebné materiály boli použité z guatemalského kostola a keramické obklady boli dovezené z Portugalska a Talianska.

"Toto je dokonalý koloniálny dom, ktorý je super autentický," povedal pán Davey. Medzi architektonické detaily patria odhalené drevené trámy, textúrované biele steny, klenuté stropy a strecha s červenými škridlami.

Trojpodlažná vila s názvom Cartagena 27 sa nachádza "na pobreží, dole v rohu, ktorý je zastrčený do prírodnej džungľovej vegetácie," povedal.

Vila je stará asi 7 rokov, povedal pán Davey. "Je v podstate úplne nová, pretože majitelia tam bývajú len pár mesiacov v roku. Nie je to prenájom."

Vila s rozlohou 11 577 štvorcových metrov má sedem spální, sedem úplných kúpeľní a dve čiastočné kúpeľne.

Podľa jeho slov sa predáva zariadený vrátane všetkých umeleckých diel, historického nábytku, posteľnej bielizne a príborov. "Môžete sa tam nasťahovať a pohostiť 30 hostí hneď v prvý deň. Je pripravený na zábavu a na bývanie."

V Kostarike "je to drahý dom," dodal. "V Kostarike nemáme žiadne financovanie, takže je to špeciálny kupujúci. Ak tu nájdete niečo, čo sa vám páči, vypíšete na to šek."

Na prízemí sa nachádza vstup s fontánou, terasa s otvoreným výhľadom na oceán, kancelária a hlavná spálňa s veľkou šatňou a kúpeľňou s vírivkou, dvoma sprchami a toaletnými potrebami. Na tomto poschodí sa nachádza ďalší veľký apartmán.

Na hlavnej úrovni na poschodí sa nachádza vonkajšia kuchyňa a jedáleň, veľká obývacia a zábavná miestnosť, jedáleň a kuchyňa so zabudovaným skladom na víno, špajzou a spotrebičmi Sub-Zero, Wolf a Bosch.

Na treťom poschodí sa nachádza vonkajšie námestie s fontánou, hosťovský apartmán s balkónom orientovaným na oceán a vnútornými a vonkajšími sprchami a ďalšie tri spálne s vlastnou kúpeľňou.

"Všetko je zariadené naozaj inteligentne," povedal pán Davey. "Na každom poschodí sú práčovne. Každá spálňa má výhľad na oceán a všetky majú vlastnú kúpeľňu."

Medzi architektonické detaily patria odhalené drevené trámy, biele steny s textúrou, klenuté stropy a strecha pokrytá červenou škridlou.

Štatistiky

Vila s rozlohou 11 577 štvorcových metrov má sedem spální, sedem úplných kúpeľní a dve čiastočné kúpeľne. Stojí na pozemku s rozlohou 0,12 hektára.

Vybavenie

K vybaveniu patrí bazén a wellness centrum, vonkajšia kuchyňa, krytá terasa, inteligentný domáci systém Leviton, osvetlenie Lutron a ultratenké 65-palcové inteligentné televízory.  

Poznámky k okoliu 



Las Catalinas je "nová urbanistická komunita", ktorá sa začala budovať v roku 2006, povedal pán Davey. "Je na 90 % bez áut, s množstvom možností stravovania a nápojov. Má konferenčné centrá, wellness centrá a veľa domov na prenájom."

Na medzinárodné letisko Libéria je to podľa neho asi 50 minút jazdy autom.

Agent: Robert Davey, Costa Rica Resort & Estate Properties, pobočka Christie's International Real Estate

Zobraziť pôvodnú ponuku