Nehnuteľnosti

" Magická " lodenica na brehu rieky Dart v Anglicku sa ponúka za 5 miliónov libier

K domu sa dá dostať len pešo alebo loďou a môže sa pochváliť nádherným výhľadom a krytým bazénom v rímskom štýle.

Začiatkom tohto mesiaca sa na trhu objavilo nezvyčajné kamenné sídlo na brehu rieky Dart v anglickom Devone, za ktoré sa požaduje 5 miliónov libier (5.9 milióna EUR).



Dom so štyrmi spálňami, nazvaný Inverdart Boathouse, je obklopený kamennými chodníkmi a oblúkmi a "bol postavený z kameňa vyťaženého na mieste, s prístavom vyhĺbeným z pevnej skaly pod ním, so sklzom a špecializovaným prístavným múrom na ochranu", uvádza sa v ponuke Sarah-Jane Bingham-Chick zo spoločnosti Savills.

"Úprimne povedané, za celú svoju kariéru som nikdy nevidela nič také ako Inverdart Boathouse, je to naozaj čarovné," uviedla pani Bingham-Chick v e-mailovom vyhlásení. "Tento veľmi výnimočný dom bol očividne dielom lásky majiteľov, ktorí mali odvahu pustiť sa do takéhoto výnimočného projektu, pri ktorom použili tie najlepšie materiály, nevídané konštrukčné riešenie a bezkonkurenčnú remeselnú zručnosť, aby vytvorili ten najikonickejší dom pri vode."



Napriek historickému, hradnému dizajnu bol dom postavený tak, aby obsahoval aj modernejšie vybavenie. "Dom je vybavený najmodernejšími technológiami, aby ten, kto bude mať to šťastie a stane sa jeho ďalším správcom, mohol žiť v pohodlí 21. storočia," povedala pani Bingham-Chick.



Slnečná otvorená kuchyňa vedie do rodinnej raňajkovej a obývacej izby, ktorá sa zasa otvára na vonkajšiu terasu s výhľadom na rieku, ukazujú fotografie z ponuky. Obývacia izba má tiež sklenené panely v podlahe, ktoré vytvárajú výhľad dole na jeden z najpozoruhodnejších prvkov domu, bazén v "rímskom štýle" s piliermi, ktoré boli ručne vyrobené v tom istom kameňolome, ktorý postavil Londýnsky most, ako aj fontánu na pamiatku princeznej Diany v Hyde Parku.

Hlavná spálňa má balkón a vlastnú kúpeľňu s vaňou, ako ukazujú fotografie z ponuky. Pôvodná lodenica z 50. rokov 19. storočia sa nachádza na nižšom prízemí a môže sa pochváliť odhalenými kamennými stenami, vstavaným sedením, krbovými kachľami a klenutým dreveným stropom.



Dvojité dvere z pôvodnej lodenice sa otvárajú na prístavnú stenu a klzisko, uvádza sa v ponuke. K nehnuteľnosti patrí aj bohatá záhrada a terasy a podľa inzerátu sa k nej dá dostať len "pešo alebo na člne", pričom k domu vedie rastlinami lemovaná cesta od brány.



Podľa marketingových materiálov predávajúci, ktorých totožnosť sa nepodarilo zistiť, začali s projektom v roku 1993. Predchádzajúca predajná cena nebola k dispozícii.

Autor: Virginia K. Smith / Foto: Savills / Zdroj: Mansion Global