Veda a technika

Nové káble USB-C od spoločnosti Anker využívajú rastlinné materiály

Štyridsať percent vonkajšieho plášťa je vyrobených z kukurice a cukrovej trstiny namiesto plastov na báze ropy.

Nové káble USB-C od spoločnosti Anker využívajú rastlinné materiály

Spoločnosť Anker robí svoje nové káble USB-C ekologickejšími tým, že používa rastlinné materiály, aby znížila množstvo potrebného plastu z ropy.

Nové káble budú označené logom "Anker Eco Product" a na výrobu vonkajšieho plášťa chrániaceho vnútornú časť kábla sa používa patentovaná zmes materiálov na báze rastlín. Konečný plášť obsahuje 40 % tohto opätovne použiteľného materiálu, ktorý pochádza z kukurice a cukrovej trstiny.

Spoločnosť Anker uviedla, že sa jej podarilo integrovať rastlinný materiál bez toho, aby sa znížila kvalita, použiteľnosť alebo pevnosť (nové káble vydržia až 20 000 ohybov). Zároveň to znamená, že na výrobu každého kábla je potrebné menej plastu na báze pretroleum.

"Ako svetový líder v oblasti nabíjania mobilných zariadení sme zodpovední za hľadanie spôsobov, ako znížiť vplyv našich výrobkov a obalov na životné prostredie z hľadiska elektronického odpadu," povedal Steven Yang(Otvorí sa v novom okne), generálny riaditeľ spoločnosti Anker Innovations. Zdá sa, že ide aj o začiatok zmien v spoločnosti Anker, ktoré smerujú k prijímaniu ekologickejších materiálov, pričom Yang ďalej uviedol: "Tieto káble na biologickej báze sú len prvým krokom a sme nadšení, že môžeme byť hnacím motorom tejto ekologickej inovácie pre našu spoločnosť aj celkovo pre odvetvie spotrebnej elektroniky."

K dispozícii budú dve verzie týchto ekologických káblov v dĺžke 3 alebo 6 stôp a v rôznych farbách. Kábel Anker 541 USB-C na Lightning (na biologickej báze)(Otvorí sa v novom okne) sa bude ponúkať v čiernej, bielej, zelenej, modrej a fialovej farbe za 18,99 USD (3ft) alebo 21,99 USD (6ft). Prípadne kábel Anker 543 USB-C na USB-C (na biologickom základe)(Otvorí sa v novom okne) sa bude ponúkať v čiernej, bielej, zelenej a modrej farbe za 16,99 USD (3 stopy) alebo 19,99 USD (6 stôp). Spoločnosť Anker v súčasnosti ponúka aj 10 % zľavu pri priamom nákupe.

Foto: Anker / Autor: Matthew Humphries / Zdroj: PC Mag